Randmeren Carp Cup

De R.C.C is een spetterend spektakel en elke keer weer spannend tot aan het verlossende eindsignaal. Meedoen is belangrijker dan winnen zegt men opportunistisch, maar eenmaal op nr 1 staan en een reis richting de Ebro krijgen is toch wel heel erg gaaf.


Na de nodige mailtjes, belletjes en Messenger berichten zitten we dan eindelijk in het vliegtuig richting Reus(Barcelona). Eenmaal voet aan grond zorgt dit toch altijd voor een prettige gevoel. Snel die huurauto ophalen en met piepende banden richting Caspe. We zitten slechts een uurtje in de auto en zien vanaf grote hoogte de Ebro kronkelen door het heuvelachtige landschap, echt super dik! De eigenaren Hans en Margaret ontvangen ons als ware gasten en onder het genot van een drankje vertellen ze ons over de machtige rivier de Ebro.


Jos werkt als visgids bij Sierra Ebro en geeft ons advies hoe we het best kunnen gaan beginnen. Deze mensen doen er echt alles aan om je een onbezorgde vakantie te bezorgen. De volgende dag is het dan eindelijk zover en mogen we onze lijnen nat gaan maken. De grootte van het water laat een diepe indruk op ons achter, evenals de temperatuur Het is maar liefst 43 graden! Gelukkig gaat het iets afkoelen komende dagen en hopen we op het beste. Deze hoop wordt als snel omgezet in realiteit en op goede dagen zijn 10 aanbeten eerder regel dan uitzondering. Prachtige karpers tot ruim 18 kg laten ons alle hoeken van de rivier zien, wat een knokkers. Uiteindelijk besluiten we ook nog gericht op de meerval te gaan vissen en ook dit is een beleving op zich. De grootste snorrenmans weegt maar liefst 41kg!


Kortom, een geweldig avontuur met het ultieme vakantiegevoel. Overdag lekker vissen en ¹s avonds ontspannen een terrasje pakken en genieten van de Spaanse tapas.


Een echte aanrader!


R.C.C. en sponsor Sierra Ebro Visvakanties bedankt!
Jaargang

Verslag vistrips winnaars 2015